Najmilší projekt

Nebeská muzika sa prostredníctvom svojho občianskeho združenia aktívne zapája do rôznych projektov súvisiacich s miestnou a regionálnou kultúrou.

Okrem spracovávania a modernej prezentácie hudobného duchovného dedičstva na viacerých vlastných, alebo hosťovských albumoch, či domácich a zahraničných koncertoch, boli jej aktivity viditeľné v podobe veľkoplošných digitálnych projekcií na minuloročných Jánošíkových dňoch ako aj iných koncertoch v Terchovej. V súčasnosti sme prispeli povestnou “troškou do mlyna” k realizácii doteraz nášho najmilšieho projektu, pretože je určený predovšetkým deťom. Vytvorili sme text a hudbu hymny pre Základnú školu v Terchovej. Hymna bude spolu so znakom a zástavou školy verejnosti predstavená na slávnostnej akadémii spojenej s udelením (prepožičaním) čestného titulu ZŠ a MŠ A.F. Kollára Terchová dňa 29.6.2010 o 13.00 hod. v Kultúrnom dome A. Hlinku v Terchovej. Akadémia je verejná, takže ste všetci srdečne vítaní.

Na zábere zo skúšky si môžete pozrieť aktuálne obsadenie “hymnického ensembla”: spev – šikovné deti zo ZŠ, gitara – Pavol Cabadaj, klavír a spevácky nácvik – Zuzana Patrnčiaková, bicie (cajon) a autor textu a hudby – Vladimír Moravčík.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *