Nahrávanie CD Nebeská muzika No. 2

Ako sme už na našich stránkach avizovali, v súčasnosti žijeme prípravou ďalšieho CD albumu. Nakoľko voľného času nie je nazvyš, nahrávanie prebieha po etapách v čase, keď nemáme pracovné a muzikantské povinnosti.

Začali sme v januári tohto roku a radi by sme ho oficiálne uviedli do života na “domácom” festivale – Jánošíkových dňoch, ktorý sa koná v prvý augustový víkend. Realizácia prebieha v dvoch štúdiách: u Vladimíra Martinku v Žiline a Petra Šímu v Moravskom Lieskovom. Jeden deň sme experimentovali aj na Chate vo Vyhnanej.

Sme veľmi radi, že pozvanie na spoluprácu prijali Pavol Cabadaj z Arzénu a Stano Paluch so svojou kapelou PaCoRa. Na albume chceme predstaviť to najlepšie z našej doterajšej tvorby. Video a fotky z priebehu nahrávanie si môžete pozrieť tu:

Fotografie zo štúdia:

no images were found

Video zo štúdia:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=mdsaj9ZqJbk

13 komentárov pri “Nahrávanie CD Nebeská muzika No. 2

  1. Super chalani, ide vam to:-)Janci, vsetko najlepsie k meninam, nech ti to stale tak vyhrava:-)

  2. Pre Katku: ďakujeme za kompliment, naozaj sa iba tvárime ako profesionáli, pretože každý má serióznu prácu, ktorou sa živí a hranie v Nebeskej muzike je na úkor voľného času a rodiny

    Pre Paveliatko: ozajstné videá, alebo skôr videoklipy plánujeme natočiť po vydaní pripravovaného CD Nebeská muzika 2, takže sa bude na čo pozerať 🙂

    • Ahoj Jojo, o tom, kde všade bude hrať terchovská muzika sa v jej textoch dozvedáme iba málo, ale to dokedy, je už jasné:

      “Terchovská muzika nikdy nezahynie,
      ani na vŕšteku, ani doline”

      🙂

  3. Ahojte.
    Už trhám pomyselný meter.
    Verím že dvojka bude príjemným oživením tohto leta, tak isto ako aj Váš koncert s Arzénom na Jánošíkových dňoch. Užite si to!

  4. Možno je moderné mať moderný smer, ale treba si aj čo to priznať…….JAZZ? veľmi odvážne:0 zaradenie. Podľa môjho názoru máte nádych ako slušná folková zoskupka a jediný jazz, ktorý na tomto cd zaznie bude od Stanka Palúcha. Musím uznať Andrejova pesnička znie poeticky a stáva sa mi z nej chlp, škoda však, že len z tej mužskej časti. Prajem veľa zdaru a úspech na Jánoš. dňoch. nazdars

  5. Pre mds:
    Ďakujeme za podnetnú reakciu. Skôr, ako učiníme priznanie, tak si musíme aspoň orientačne zadefinovať uvedené žánre. Veľmi stručnú charakteristiku jazzu nájdete tu – http://sk.wikipedia.org/wiki/Jazz a folku tu – http://sk.wikipedia.org/wiki/Folk. Čo to o hudobných žánroch je napr. aj tu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Hudobný_žáner

    Keď už vieme, o čom sa bavíme, tak tu je naše priznanie:
    Pozorný čitateľ by si akiste všimol vpravo hore textík pod názvom “O stránke”, kde je jasne deklarované, citujem: “Nebeská muzika je ľudová hudba z Terchovej”, teda určite nie nejaký jazz band. Dokonca aj na podstránke “Kapela” nie je žiadna zmienka o Jazze, iba ak tento pokus o opísanie našej hudby: “Repertoár kapely je pevne zakorenený v domácej folkloristickej tradícii, pričom nápadité autorské aranžmány sú inšpirované rôznymi žánrami a spoluprácou s inými hudobníkmi.” Hudba je len jedna a my nehľadáme to, čo jednotlivé hudobné žánre odlišuje, ale snažíme sa tvorivo ukázať to, čo ich môže spájať, pretože prapočiatky aj tých “najelitnejších” žánrov siahajú k ľudovej hudbe.

    P.S. Na CD “Nebeská muzika II” bude skladba nazvaná Jazzinafart. Dúfam, že to žiadneho jazzmana neurazí, ale nedala sa nám prehliadnuť určitá paralela medzi synkopickým vedením legátových prízvukov huslí v terchovskej inštrumentálnej tradícii na pozadí pravidelného pulzu spodkov – kontry a basy (akoby 2 metrorytmické pásma) a tiež bohatá prednícka variantnosť v rámci “terchovského štandardu” – inafartu. Tieto prvky sme chceli vypichnúť, dať do nového svetla a kontextov. Nejde teda o Jazz, ale Jazzinafart 😉

  6. Ahojte:)…takze musim vas pochvalit:)..CD je vyborne:)..chalani ja som vam vravela ze urcite si to najdem a vypocujem:)..je to peknee..paci sa mi to.:)…..drzte sa.:o)…predavacka z Moravskeho Liskoveho.:)

  7. ………………………….ja som to vedel:) zas tá tvoja teória!!! Prečo si myslíš, že som chcel odpoveď práve od teba……..tak teda pri stánkoch:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *