Terchovská muzika na svadbu

Svadba je zrejme najfrekventovanejšou rodinnou udalosťou, ktorá sa nezaobíde bez hudby. Zvlášť tá ľudová vie správne podčiarknuť výnimočnosť tohto dňa v živote mladých a ich rodín. V tomto článku vám priblížime jej zvyčajný priebeh. Ľahšie sa Vám bude potom rozhodovať o čo presne máte záujem.

Z pohľadu nás muzikantov má svadba dve hlavné časti:

  1. chodníky
  2. na sále

V minulosti to bolo jedno, lebo jedna kapela hrala od večera do rána. Doba sa však mení a špecializácia vtrhla aj tu. Chodníky majú svoj názov odvodený od chodenia, dnes je to skôr vozenie. Skladajú sa z niekoľkých častí (zastávok), pri ktorých vyhráva ľudová hudba ako napr. Nebeská muzika z Terchovej:

  • schádzanie rodiny v dome ženícha
  • príchod ženíchovej družiny do domu nevesty a rozlúčka s rodičmi
  • obrad v kostole/na úrade
  • rozbitie taniera pri vchode do sály

Na sále môže byť tiež bohatý program (prvý tanec, únos nevesty, čepčenie, atď.).  Tu býva už prítomný púšťač pesničiek “dj”, alebo živá kapela vyzbrojená elektrickými nástrojmi, ktorá hrá do tanca. Našou úlohou býva vyplniť priestor medzi  tanečnými kolami hudbou, s ktorou si môžu hostia zaspievať. Ak máte teda chuť na spestrenie Vašich výnimočných chvíľ našou ľudovou hudbou, neváhajte nás kontaktovať.

Nebeská muzika Vám praje šťastnú spoločnú cestu životom…

4 komentáre pri “Terchovská muzika na svadbu

  1. naozaj vkusna, prepracovana a aktualizovana stranka. webmaster sa “pohral”. Pekne Vas tu prezentoval. Vas fanusik

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *