Nebeská muzika vo Východnej

Východná, jeden z najväčších folklórnych festivalov na Slovensku, je vrcholnou prehliadkou najlepších domácich i zahraničných ľudových kolektívov a tradičnej ľudovej kultúry. Na jeho 55. ročníku sa v piatok večer 3. júla predstavila na hlavnej festivalovej scéne amfiteátra aj Nebeská muzika. 

Účinkovali sme v programe “Keď sa my zídeme”, nad ktorým prevzal záštitu predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár. A že sme sa medzi 1777 účinkujúcimi zo Slovenska a zahraničia nestratili, ale práve naopak, dôstojne sme reprezentovali našu rodnú Terchovú a celý kraj, svedčí video a fotogaléria.

Žiaľ, na tomto prestížnom podujatí nás prekvapila a právom nahnevala žalostná úroveň zvukárov a ich poskokov. Aj keď pódium bolo prepchaté technikou, páni od zvuku neboli schopný zdvihnúť zadok  a zabezpečiť potrebný počet funkčných mikrofónov napriek tomu, že poobede prebehla riadna generálka celého programu. Niečo ako “stage plan” im asi nič nehovorí, keďže si ho vopred nevyžiadali o počas skúšky si ani nerobili poznámky ku jednotlivým bodom programu. Na pódiu musel basiar Andrej obetovať svoj mikrofón na spev a speváčku zapli až v polovici piesne. Nefungujúci prenosný mikrofón moderátora už snáď ani nestojí za zmienku. Zdá sa, že folklórna hudba je v očiach týchto dôležitých kábelmajstrov len niečo podradné, čo nestojí za námahu a interes. Organizátori by sa mali zamyslieť: čím bude folklórny festival Východná bez poriadneho zvuku?

2 komentáre pri “Nebeská muzika vo Východnej

  1. No, Ivanka a chlapci som na vás pyšný. Dokážete to rozparádiť aj bez ozvučenia. Dúfam že sa na nejakom folklóre zasa uvidíme a škoda, že nám to nevyšlo na Folklórnom Púchove.

  2. Ahoj Palino, ďakujeme za pochvalu. Snáď sa stretneme na nejakom folklóre u Vás v Nimnici, alebo okolí. Tvoje akcie sú také pamätné, že fotky z nich sú zavesené aj v našej galérii 🙂