10 rokov: Hosťom bude aj T12 a

Na koncerte 10 rokov Nebeskej muziky bude hrať, okrem iných vzácnych hostí, aj zoskupenie s čudesným a pre terchovskú muziku netypickým názvom –  T12 a. Táto číselno-písmenová kombinácia zákonite vzbudzuje zvedavosť a otázky.  O čo teda ide? A čo má spoločné s Nebeskou?

Tak teda poporiadku. T 12 a sa číta “Terchovských 12 áčiek”. V podstate sa jedná o slovné zastrešenie dlhodobej spolupráce ľudových kapiel z kraja Jánošíka, ktorých členovia majú k sebe ľudsky a muzikantsky blízko. Zostavu tvorí časť bratov Muchovcov (Lojzo a Rudo), terchovská muzika FS Rozsutec a Nebeská muzika. Keby sa jednalo o populárnu hudbu akiste by sme hovorili o “hudobnom projekte”. V minulosti ste obdobnú kombináciu mohli vidieť napríklad na koncertoch  KALINKA DESMOD 2009 v Terchovej a Bratislave, či na novoročnom koncerte v Terchovej.

T12a hrá iba pri mimoriadnych príležitostiach. Takže si nenechajte ujsť exkluzívnu šancu a príďte dňa 12. novembra 2010 o 19.00 hod. do Kultúrneho domu A. Hlinku v Terchovej na výročie Nebeskej muziky, kde bude hrať aj Terchovských dvanásť áčiek…

Na 21. Cyrilometodských dňoch 2010 sa zostava premiérovo predstavila pod novým názvom T12a v programe “Naše noviny” venovanom 20. výročiu vzniku  novín Terchová, spojenom s prezentáciou najnovšej knihy Petra Cabadaja.

T 12a premiérovo na Cyrilometodských dňoch

No a na Jánošíkových dňoch sa T12a predstavilo vo štvrtkovom programe Ozveny Terchovej zo sveta:

a v sobotu v Šapite.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TfN9vZhPy9I

httpvh://www.youtube.com/watch?v=csc0n7jwiXI

httpvh ://www.youtube.com/watch?v=Qw0JeCzahTE

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-VQ2ixyX9jE

1 komentár pri “10 rokov: Hosťom bude aj T12 a

  1. Spätné upozornenie: 10 rokov Nebeskej muziky | Nebeská muzika z Terchovej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *